lørdag den 21. april 2012

04

Dagen idag er blevet brugt på at gennemtrave San Miguel Chapultepec. Det minder mest om Vesterbro på en frodig måde. Her er alle de kreative ved at flytte ind og alle de nye gallerier rykkede herud allerede for nogle år tilbage. Her er masser af Bauhaus og nye huse som klemmer sig ind i den gamle hacienda byggestil. Alle gader er beplantet med træer og her hersker en afslappet stemning. Det er også, men ikke mindst, bydelen hvor Louis Barragan, en af mine ynglings arkitekter, havde sit hus og tegnestue. Alle ens fordomme om texmex og tarvelige haciendaer bliver gjort til skamme i denne hyggelige og fine bydel.

Proyectos Monclova, lille galleri.

Galleri Kurimanzutto, nok det flotteste galleri jeg nogensinde har set, fuldstændigt gennemført, burde være på en hver arkitekts liste over must see i Mexico CityJan Mot, lille galleri, placeret i en gammel recidenta sammen med en tegnestue.


Vores frokost sted Comedor, super flot indrettet, helt simpelt med god simpel mad!! kan varmt anbefales.

Louis Barrangans hus og tegnestue. Det er forbudt at tage fotos indenfor idag. Alle rettigheder er ejet af Vitra. Jeg besøgte huset første gang for 15 år siden, der kunne man også se nabohuset som LB boede i først og man måtte selv gå rundt. Nu bliver man fulgt rundt af arkitektstuderende som med andagt i stemmen fortæller om den nærmest guddommelige Barragan... måske var det tequialen fra i går, men det langsomme og dvælende tempo var lidt svært..
1 kommentar:

  1. Great post! Give http://delightfull.eu a look, I think you'll love it ;)

    SvarSlet