fredag den 20. april 2012

03

En af årsagerne til den explosive mexicanske kunstscene er galleri Kurimanzutto. Monica Manzutto åbnede galleriet i 2008 og blev med det samme det mest trendsættende galleri, ikke bare i Mexico, men for hele Mellemamerika. Nogen af de stærkeste mexicanske kunstnere startede med at udstille her og idag rangerer Kurimanzutto i den absolutte elite af gallerierne herovre.

Carlos Amorales


Allora & CalzadillaDaniel Guzmán

Hele Mexico City blomstrer lige nu, så vi valgte at stikke af fra programmet for at se Museo Nacional de Antropología. Museumet er tegnet i 1963 af  Pedro Ramírez Vázquez og Rafael Mijares. Det er fuldstændigt fantastisk og gårdrummet som danner kernen i museet er noget af det flotteste jeg nogensinde har set. 
Hvert år er Jumexfesten den alle glæder sig til. Jumex er den største juicefabrikant i Mexico og ejeren er passioneret samler. Han ejer en af de mest imponerende samlinger af moderne kunst og har så også lige bygget sit eget museum på fabrikken.. Vi ankom lidt sent, men det var meget festligt. Alle var med fra Mr Jumex himself til danske superflex og selvom musikken var mega dårlig og mine fødder gjorde ondt, endte vi med morgenmad på El Califa.
Bemærkninger fra nattens samtaler:
''But why not, I have a private jet?''
''Don't worry, they will not kill you, just rob you... but maybe you should take a cap...''
'' today level 2, but maybe tomorrow level 3 and big explosion...''


Ingen kommentarer:

Send en kommentar