fredag den 2. august 2013

Egnsdragter


Modemessen er lige om hjørnet og dermed også opfattelsen af, at København er verdens navle, i hvert til fælde når det kommer til individualitet, Skandinavien living og det frie liv og tanke. Jeg kan dog ikke lade være med at tænke over, hvor lille København egentlig er, og hvor provinsiel de enkelte bydele agerer, se bare på hvilken kaffe der drikkes i de forskellige bydele afsløres egns dragterne…

Her er en lille hurtig og på spidsen ”København for begyndere”.

Vesterbro: Sort kaffe
Her går de fleste mænd i skovmandsskjorter, armytøj og har fuldskæg. De drikker sort kaffe og synes, at resten af byen er uhyggelig kedelig og ensformig, og at Vesterbro er det eneste autentiske sted tilbage i det Ægte København. De hylder diversiteten og det originale og det afslappede, men ligner forbløffende meget hinanden og syntes forbløffende meget det samme…


City: cappuccino og cafe au lait
Her regerer mænd i poloer med kæmpe ponyer og kvinder med røde såler, her er mænd i farvede chinos og loafers, her er det jakkesæt og bizzz. Man drikker cappuccino og cafe au lait og glæder sig over, at Victor ligner sig selv, og at Pastis serverer en ordentlig chervre chau og har et godt vinkort….



 Østerbro: Latte
Her regerer barnevognen med påspændt cafelatte og føreren af den er iklædt hørgevandter. Hørgevandter M/K. Der er talt meget om speltmødre og -fædre, og det er en lidt kedelig diskussion, men hold op, der er mange ens kvinder i Hunter-gummistøvler, pelsvest, midterskilning og det rigtige afslappede joggingtøj fra Moshi Moshi.


Nørrebro: Cortado
Det er teenageren, som altid vil modreagere, her er det utilpassede, men meget bevidst utilpassede som regerer. Her drikker man cotardo, man går i sort gråt tætsiddende denim og synes, at dette er det ægte København. Her kan man være sig selv med sit grafiske sorte hår og særligt fundet i Berlin, originale tøj, dog ligner de fleste på Nørrebro hinanden. Ligesom de fleste teenager gør i skolegården.


Christianshavn/amager:
Ja, her drikker man slet ikke kaffe, men kun øl.


Hellerup: Sojalatte
Her har effekten af Casper C´s 40 årskrise haft sin indtog. Her drikkes Sojalatte, blandet med opsmøgede shorts. De fleste er nu tatoverede ligesom Casper C og Felix eller idolet Christian Stadil og man promenerer i afslappet farvet player-tøj (polo T-shirts, chinos og hyttesko), Claus Pagh og Jan Fog har ikke levet forgæves.


Og hvad drikker jeg så? Lidt af det hele. Jeg smiler over, at København ikke er så anderledes end min barndoms provinsby, hvor egensdragterne var delt op i parcelhuskvarterer. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar