onsdag den 13. juni 2012

Basel 02


Endelig åbnede Art Basel og som altid var det fuldstændigt fantastisk. Der er ikke noget som ikke er godt, neveauet starter på rigtigt rigtigt godt og går til det ybberligeste. Messen er delt i to etager hvor grundplanen indeholder gallerier som Gagosian og her vises værker som, Warhol, Calder,  Pissao osv. Det vilde er, at man kan købe dem. Men tit ser man også værker af meget store kunstere som man ellers ikke ville se, da værkerne her typisk er lidt mere skæve, de værker man ser på museumerne altid er hovedværker og det gør kun Art Basel endnu mere interessant.  Første sal er de unge gallerier som viser de unge kunstnere, men dette er nok lidt misvisende da alle her har et neveau som er så tungt at alle kunstnere er veletablerede. Art Basel har så meget kunst, at hvis man havde midlerne kunne man starte sit eget kunstmuseum, man kunne starte i stueplan og købe hovedværkerne, grundstammen i samlingen og så supplere med de nye unge fra første sal for at give museet en klar profil…

Efter 5 timer var det tid til en pause så det blev til Museum Tinguely.  Her viste de en særudstilling af den russiske kunstner Tatlin. Den var meget flot og hele historien om hans banebrydende kunst og virke kunne jeg godt have brugt langt mere tid på.. men Liste ventede..


Liste er en af de mange alternative kunstmesser som kører samtidig med Art Basel, der er sådan lidt Vesterbro stemning over den gamle fabriksbygning som huser Liste. Her samles de unge gallerister. På Liste havde jeg særligt glædet mig til at se galleri Christan Andersen, et rimeligt nyt galleri som har vist en meget stærkt og personligt profil. Det skuffede bestemt ikke og jeg glæder mig til at følge det.  Her var også Elastic fra Malmö altid godt.Ingen kommentarer:

Send en kommentar